Witam na moim skromnym blogu.


WITAM SERDECZNIE.

Pragnę podzielić się z Wami moimi pasjami!
Na moim blogu możecie obejrzeć to co aktualnie tworzę.
Swoje prace kieruję do poszukiwaczy rzeczy ładnych oraz wykonanych z pasją.

Jeśli podoba Ci się któraś z moich prac napisz.

Jeśli interesuje Cię technika wykonania ,służę radą.


Mój e-mail:
cjadwiga7@gmail.com


Mogę wykonać również coś na zamówienie.Termin wykonania i sposób odbioru do uzgodnienia.

Zajrzyj tutaj!



Komentuj.Twoja opinia będzie mile widziana.






12.01.2010

CHLEB.

Aby powstał taki chlebek,trzeba trochę popracować.Jeśli poznasz tajniki wykonania zakwasu to już połowa sukcesu. Podam dzisiaj sprawdzony przepis na ZAKWAS: 3 czubate łyżki mąki żytniej720 zalewam 1/3 szkl wody,mieszam i zostawiam w zamkniętym słoiku 24godz(musi stac w cieple,najlepiej koło kaloryfera). Po 24godzinach dosypuję 2 czubate łyżki tej samej mąki ,dolewam trochę letniej wody ,mieszam(konsystencja rzadkiego ciasta)i znowu zostawiam do następnego dnia. Tę operację powtarzam jeszcze na trzeci dzień tzn.dosypuję 2 łyżki mąki i trochę(1/4 szkl.)wody. W czwartym dniu zakwas jest gotowy-powinien pachnieć kwasem.Jeśli było za zimno to można go zostawić na jeszcze jedną noc. Potem jest gotowy do użytku.